Rezultati konkursa za Logo projekta ŠKOLA I GRAD

LOGO_skola-i-gradSa zadovoljstvom objavljujemo rezultate konkursa za izradu logoa projekta ŠKOLA I GRAD. Čestitamo prvonagrađenima i zahvaljujemo se svoj djeci koja su kreativnošću i trudom doprinijela realizaciji ovog konkursa. Takođe se zahvaljujemo nastavnicima koji su podsticanjem i motivisanjem djece da uzmu učešće na konkursu doprinijeli njihovom osnaživanju kako bi u budućnosti preuzeli aktivniju ulogu u kreiranju svojih gradova i naselja.

U nastavku pročitajte izvještaj žirija.

Izvještaj

Na konkurs ŠKOLA I GRAD je pristiglo 218 radova od 194 učenika/ce iz osnovnih i srednjih škola u Crnoj Gori i jedne osnovne škole iz Zrenjanina, Srbija. Žiriranje radova održano je 19. februara 2016. godine u kancelariji NVO Expeditio u Kotoru. Žiri je radio u sastavu:
– Zoran Kruta, slikar, Tivat
– Marica Kuznjecov, grafička dizajnerka, Budva
– Beća Radulović, graficka dizajnerka, Kotor
– Nevena Čabrilo, Zavod za školstvo Crne Gore, Podgorica
– Biljana Gligorić, arhitektica, Kotor

Nagrađeni radovi:
1. Prva nagrada – Anđela Ognjenović, učenica 9. razreda u OŠ „Orjenski bataljon“, Bijela
2. Druga nagrada – Bojan Milunović, učenik 8. razreda u OŠ „Veljko Drobnjaković“, Risan
3. Treća nagrada – Vladimir Marić, učenik Gimnazije „Slobodan Škerović“, Podgorica

Obrazloženje žirija:
Žiri je jednoglasno odlučio da prvonagrađeni rad učenice Anđele Ognjenović, pored zahtijevane originalnosti i jednostavnosti, predstavlja  dinamičnu i inteligentnu igru simbolima škole (olovke) i grada (zgrade). Ovo rješenje ujedno odgovara na zahtjeve koje logo treba da ispunjava, a to je primjenjivost na različitim formatima i veličinama.

Drugonagrađeni učenik Bojan Milunović, u svom predlogu za logo daje promišljeno i zrelo predstavljanje simbola učenika koji se stapaju sa oblicima zgrada, tj. grada. Sve to je predstavljeno grafičkim simbolima slagalice koja  predstavlja jedinstvo ova dva pojma.

Trećenagrađeno rješenje Vladimira Marića  je grafički čisto i jednostavno sa jasnim grafičkim spajanjem simbola olovke i zgrade, kao simbolima škole i grada.

Dodatna priznanja:
Pored 3 prvonagrađena rada, žiri je odlučio, iako nije bilo prvobitno planirano, da nagradi diplomama i 13 radova koji su se istakli svojom originalnošću, kreativnošću ili trudom koji je uložen tokom njihove izrade.

Posebno su se istakli radovi učenika i učenica iz OŠ „Vlado Milić“ iz Podgorice koji su pokazali veliku kreativnost  iako su odabrali isti pristup temi kroz davanje simbola slovima u logotipu. Iz te grupe izdvojili su se radovi Nikoline Raičević, Mije Raičević, Anje Miranović, Kristine Milačić i Aleksandre Mugoše. I među ovim veoma maštovitim radovima, žiri je smatrao da je potrebno posebno istaći rad Nikole Vukčevića koji je u svom linijskom radu pokazao veliku imaginaciju, kreativnu sklonost ka detaljima koji nose veliku izražajnost.

Pored ove grupe radova želimo da istaknemo i radove Ivane Đurović, učenice OŠ „Orjenski bataljon“, Bijela  i Ivane Kovač iz OŠ „Veljko Drobnjaković“, Risan, koji su takođe u velikoj mjeri ispunili zahtjeve konkursa i smatramo ih vrijednim pohvale.

Uz ove posebno istaknute radove, odlučili smo i da Diplomama nagradimo sljedeće učenike/ce, jer njihovi radovi  svojom originalnišću zaslužuju da budu istaknuti u odnosu na ostale pristigle radove: Andrea Usanović (OŠ „Ivo Visin“ Prčanj), Nemanja Đurić (OŠ „Dašo Pavičić“ Herceg Novi), Jelena Krivokapić (OŠ „Orjenski bataljon“ Bijela), Nikoleta Ćorović (OŠ „Veljko Drobnjaković“ Risan) i Mila Stojanović (Srednja likovna škola „Petar Lubarda“ Cetinje).

Posebna zahvalnost u vidu Diploma za učešće na konkursu biće dodijeljene i školama koje su se potrudile da animairaju svoje učenike/ce da pošalju radove i time daju doprinos ovom konkursu:
OŠ „Luka Simonović“ Nikšić, OŠ „Vlado Milić“ Podgorica, OŠ „Milan Vuković“ Herceg Novi, OŠ „Njegoš“ Kotor, OŠ „Ivo Visin“ Prčanj, OŠ „Oktoih“ Podgorica, OŠ „Vuk Karadžič“ Bistrica, OŠ „Mladost“ Kanje, OŠ „Rifat Burdžović“ Lozna, OŠ „Mladost“ Bijelo Polje, OŠ „Dašo Pavičić“, Herceg Novi, OŠ „Braća Ribar“ Nikšić, OŠ „Orjenski bataljon“ Bijela, OŠ „Veljko Drobnjaković“ Risan i OŠ „Veljko Drobnjaković“ Područno odjeljenje u Morinju, OŠ „Sutjeska“ Podgorica, OŠ „Vuko Jovović“ Danilovgrad, Srednja građevinsko-geodetska škola „Inžinjer Marko Radević“ Podgorca, Gimnazija Kotor, Srednja likovna škola „Petar Lubarda“ Cetinje, Srednja elektrotehnička škola „Vaso Aligrudić“ Podgorica, OŠ „Marko Miljanov“ Bijelo Polje, OŠ „Milorad Musa Burzan“  Podgorica, JU Srednja muzička škola „Dara Čokorilo“ Nikšić, OŠ „Olga Golović“ Nikšić i OŠ „Maršal Tito“ Ulcinj i OŠ „Donja Lovnica“ Rožaje.

Proglašenje pobjedničkih radova i dodjela nagrada održaće se u Podgorici, 9. marta 2016, tokom zvaničnog predstavljanja (kick-off) projekta ŠKOLA I GRAD.

18_Andrea_Usanovic_1_Prcanj-fit-280x411 18_Andrea_Usanovic_2_Prcanj-fit-279x295 26_Nikolina_Raicevic_PG_mastovitost-fit-280x203 29_Mija_Raicevic_PG_mastovitost-fit-280x203 30_Anja_Miranovic_PG_mastovitost-fit-280x203 31_Kristina_Milacic_PG_mastovitost-fit-280x203 (1) 31_Kristina_Milacic_PG_mastovitost-fit-280x203 35_Aleksandra_Mugosa_PG_mastovitost-fit-280x203 37_Nikola_Vukcevic_PGnajkreativniji1-fit-280x202 79_Nemanja_Djuric_HN_500x612-fit-279x342 An-ela_Ognjenovi-_Bijela1-fit-279x273 Bojan_Milunovi-_Risan1-fit-279x269 Ivana_Djurovic_Bijelaspec1-fit-280x286 Ivana_Kova-_Risanspec1-fit-280x352 Jelena_Krivokapic_bijela1-fit-280x282 Mila_Stojanovic_Ct1-fit-279x237 Nikoleta_Corovic_Risan1-fit-279x301 Vladimir_Mari-_PG-fit-279x342