Vodič za nastavnike/ce “Vrednovanje i planiranje prostora – održivi gradovi i naselja”

Vodič za nastavnike/ce “Vrednovanje i planiranje prostora – održivi gradovi i naselja” je realizovan u okviru projekta School4City (u nastavku: Škola i grad) koji zajednički sprovode NVO Expeditio, Zavod za školstvo Crne Gore i udruženje JAS – Jugend Architektur Stadt iz Esena, Njemačka.

Cilj projekta Škola i grad je da doprinese stvaranju budućih generacija angažovanih, osnaženih i kreativnih građana u Crnoj Gori, koji su sposobni da preuzmu aktivniju ulogu u kreiranju svojih gradova i mjesta primjenjujući principe održivog razvoja. Struktura i sadržaj Vodiča su osmišljeni s namjerom da se pomogne nastavnicima tokom implementacije međupredmetne teme Vrednovanje i planiranje prostora ‒ održivi gradovi i naselja. U njemu su obrađeni ključni pojmovi i strategije učenja, dok se u dodatku nalaze radni listovi za nastavnike i učenike. Nastavne strategije koje su opisane u Vodiču pružaju podršku nastavnicima prilikom realizacije različitih aktivnosti u procesu nastave/učenja koje se odvijaju dijelom na otvorenom, a dijelom u školi.

The project “School4City ‒ Bringing education about sustainable cities in Montenegrin schools” was approved in October 2015 by the Deutsche Bundesstiftung Umwelt DBU (German Federal Environmental Foundation).

Da preuzmete Vodič kliknite OVDJE